Golf gavner både det fysiske og mentale helbred

Golf gavner både det fysiske og mentale helbred

Golfspiller på greenen

Brug sommeren på at lære en ny sportsgren, hvor motion, socialt samvær og afstresning kan kombineres.

Golf er en klassisk sport, som aldrig rigtig mister sin popularitet. Smukke omgivelser, motion, kvalitetstid med sine medspillere og et tempo, som kan få selv den højeste puls ned i et normalt leje er, hvad man oplever, når man spiller golf. Hvis du står med en sommer foran dig, hvor du ikke skal rejse eller har lagt andre store planer, kan det være, at du skal sætte dig for at lære at spille golf. 

Hvorfor lige golf?

At spille golf er en type motion, som både træner dit hjerte og dine muskler. Når du svinger golfkøllen styrkes din kernemuskulatur og hvis du vælger at gå fra hul til hul med din golftaske som ekstra belastning, kan golf for alvor give god motion. At gå giver overraskende mange sundhedsfordele og nedsætter risikoen for en lang række sygdomme – så hvis du nyder golf mere end at løbe en tur eller tage til en times spinning, skal du bare prioritere golfen. Udover at være godt for din fysiske sundhed, så er golf også en udmærket aktivitet til at styrke din mentale sundhed. Golf er kendt for at være en aktivitet, der lindrer stress. Den friske luft og det smukke landskab man bevæger sig rundt i, når man spiller golf, hjælper med at frigive endorfiner, så vi kan føle os lykkelige, afslappede og stressfrie. Måske på grund af disse to grunde tyder det på, at golfspillere lever længere. Forskning viser, at den  forventede levealder kan øges med fem år hos golfspillere, hvilket måske kan forklares med, at golf er godt for både krop og sind. 

Det er aldrig for sent at lære at spille golf og netop derfor, er der måske også så mange seniorer, som begynder at spendere deres forøgede fritid på golfbanen. Selvom man aldrig har rørt en golfkølle før i sit liv, kan man selv langt op i årene lære at spille den populære sport, hvis man har lidt tålmodighed. Til de garvede golfspillere er der også altid noget nyt at lære, da man altid kan forbedre ens teknik. 

En anden grund til at mange vælger at begynde at spille golf, hænger sammen med det sociale aspekt af sporten. Det langsomme tempo og vandreturene mellem hullerne gør golf til en meget social sport, hvor man rigtig kan få sludret. Golf kan spilles med venner, kollegaer, ægtefælle og børn med vidt forskellige niveauer, fordi alle kan konkurrere med hver deres handicap.

Køb det rigtige udstyr

Når man først går i gang med at spille golf, kan det være overvældende at holde styr på udstyret. Modsat andre sportstyper kan du ikke bare købe en ketcher eller en bold og gå i gang. Selv som ny golfspiller har du brug at have et komplet golfsæt med de nødvendige køller: en driver, en fairwaykølle, en putter, en hybridkølle og 7 forskellige jern. Du får den bedste start, hvis du investerer i et golfsæt, som er designet til en nystartet golfspiller. Som nybegynder har du brug for at spille med golfkøller, som er tilpasset en spiller, der har brug for stabilitet og hjælp til at få lange og lige slag. Et godt råd når du skal købe dit første golfsæt er ikke at købe et sæt, som passer til en erfaren spiller med et meget højere niveau end dig. Der er vidt forskellige behov hos en rutineret golfspiller og en utrænet. Til en start har du brug for et golfsæt, som er designet til at tilgive fejl, så du kan ramme en smule skævt og stadig ende med at få et udmærket slag.

admin

Skriv et svar